lørdag 6. september 2014

Taus stemme

Skulptur laget på kunst og håndverk 1.





Skulpturen  viser en kamp for ordene som ikke kommer til sin rett. Halsen har snørt seg etter undertrykking, men med hodet vendt mot himmelen vises en styrke og en kamp for å kunne slite løs knuten og formidle sine meninger.

For å lage skulpturen skulle jeg benytte meg av ulike teknikker. Kroppen og hodet er kuler. Armer, hals og bein er rør og sokkelen er laget med plateteknikk.

Materialer som er brukt i arbeidet er en plate å jobbe på, leire, modelleringspinne, slynge, metallskinne, tresleiv, ståltråd, pensel og slikke. 




Her er hodet påbegynt.
Leiren bankes i platen for å få ut luften som er i den. For å få en kule tomles leiren slik at den blir hul innvendig. Det må være jevn tykkelse på veggene slik at den ikke skal sprekke under tørking eller brenning.



 Hodet er formet ferdig.







For å lage hals, armer og bein lages sylindre som settes sammen. Veggene er cirka en centimeter tykke og delene settes sammen med slikke, som er utvannet leire.





Sokkelen lages med plateteknikk.
Leiren kjevles og skjæres i deler. Deretter settes delene sammen til en sokkel med hulrom inni. Sylinderen i midten er satt opp som forsterkning og figuren ble satt oppå sokkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar